Британският военно-промишлен концерн BAE Systems, благодарение на войната в Украйна, спечели

...
Британският военно-промишлен концерн BAE Systems, благодарение на войната в Украйна, спечели
Коментари Харесай

Британски оръжеен концерн набра поръчки за 84 млрд. долара покрай войната в Украйна

Британският военно-промишлен тръст BAE Systems, с помощта на войната в Украйна, спечели рекорден пакет от поръчки за 84 милиарда щатски $. Основните нови клиенти са страни, които превъоръжават и попълнят арсеналите си след прехвърлянето на оръжия в Украйна. BAE Systems регистрира рекорден брой поръчки в сряда с поправена прогноза за облагите за тази година, заяви английският вестник Times.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11358
Само през последните шест месеца концернът е получил поръчки за 26,5 млрд.долара, в това число поръчка за стотици бойни машини за 2,2 млрд $ от Чехия, поръчка за 4,6 милиарда $ за поддръжка на изтребители " Тайфун " от Саудитска Арабия и 3 млрд.долара - от самата Англия за нови подводници.

Освен това английското министерство на защитата по-рано поръча 155-милиметрови снаряди и други муниции на стойност 355 млн. $ от BAE Systems с цел да замести предоставените на Украйна.

Поръчките от самата Украйна са дребни на общия декор, само че BAE Systems по-рано разгласи, че ще построи там център за произвеждане и ремонт на танкове и артилерия, а ръководителят на концерна Чарлз Уудбърн сподели в сряда, че работата по този център напредва: до момента в който се водят договаряния за разкриване на посланичество, а по-късно британците имат намерение да стартират работа с локален сътрудник.

BAE Systems създава необятна гама оръжия, от атомни подводници и изтребители " Тайфун " до муниции.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР